CO2 NEUTRALE ACTIE 12 maart 2017
Rotterdam & Schiedam
 
Twitter mee met #Milieuzone of #MZnee
 
   
 

Co2 NEUTRALE ACTIE TEGEN DE MILIEUZONE IN ROTTERDAM.
Update: 09-03-17 13:42

Op zondag 12 maart 2017 gaan we weer rijden met elkaar. Wij geven niet op!

Stichting Rotterdamse Klassiekers organiseert een grote Co2 neutrale protestrit in Rotterdam en Schiedam. Net als op 12 maart vorig jaar worden er weer honderden liefhebbers met hun klassieke auto’s, brommers, kampeervoertuigen, oude vrachtauto's en andere youngtimers en oldtimers verwacht.

Organisator Stichting Rotterdamse Klassiekers is voor schone lucht maar zet zich in tegen de oneerlijke en symbolische #milieuzone in havenstad Rotterdam.

Wethouder Pex Langenberg (D66 Rotterdam) zet de milieuzone in Rotterdam door, ondanks uitspraken van de Algemene Bezwaarschriften Commissie en meerdere feitelijkheden die aantonen dat de kostbare milieuzone niet zorgt voor een betere luchtkwaliteit.

Brief
Een afvaardiging van het bestuur van de Stichting Rotterdamse Klassiekers zal om 12:30 bij de hoofdingang van het kantoor van de gemeente Rotterdam op de Kop van Zuid een brief met onze standpunten en constructieve voorstellen voor effectieve maatregelen overhandigen aan verantwoordelijk Wethouder Pex Langenberg (D66).

Co2 neutrale protestrit
Speciaal voor de rit heeft de Stichting Rotterdamse Klassiekers symbolisch de Co2 uitstoot afgekocht voor alle deelnemers. Wij begrijpen dat onze auto's iets uitstoten. Maar naar goed voorbeeld van de gemeente Rotterdam en andere instellingen kopen wij onze Co2 uitstoot af. Daarom kunnen wij een Co2 neutraal evenement aanbieden. De afkoop heeft plaatsgevonden bij een grote gecertificeerde Nederlandse instelling.

Stichting Rotterdamse Klassiekers is niet domweg pro autorijden. Ze oppert ideeën hoe de luchtkwaliteit in Rotterdam beter zou kunnen worden. Ook geeft zij de gemeente Rotterdam gegronde kritiek op de oneerlijke en kostbare onlogica van haar huidige milieuzonebeleid. Op de protestrit op 12 maart 2016 waren er bijna 900 voertuigen aanwezig. Het was een groot succes en de zonnige dag verliep zonder problemen. Vele Rotterdammers stonden met hun duimen in de lucht langs de route. Op zondag 3 april 2016 was er een groot aantal deelnemende voertuigen tijdens de zeer succesvolle G4 rit langs alle grote steden. Met als eindpunt het Malieveld in Den Haag.

Stichting Rotterdamse Klassiekers hoopt gemeenten die een milieuzone overwegen er op een positieve manier van te overtuigen dat er veel zinvollere maatregelen bestaan om de lucht in Nederland schoner te krijgen. Stichting Rotterdamse Klassiekers staat open voor deze discussie en deelt graag haar opgedane expertise op dit gebied.

De deelnemers van de protestrit laten zien hoe prachtig hun geliefde klassiekers zijn. Het is rijdend cultureel erfgoed waar de overheid meer waardering voor zou moeten hebben. De deelnemende voertuigen verzamelen zich vanaf 11:00u in Rotterdam West. Om 12:00u vertrekt de groep voor een ‘Rondje Ring’. Dit is een rit op de ring van Rotterdam. Na afloop verzamelt iedereen zich op de Maasboulevard in Schiedam voor een gezellige meeting. De gemeente Schiedam verleent alle medewerking om dit in goede banen te leiden.

We maken er net zo’n geweldige dag van als vorig jaar op 12 maart. Absoluut!
Jij komt toch ook?

Praktische Informatie:
Datum
: Zondag 12 maart 2017
Tijden: van 11:00 tot 17:00 uur
Verzamelen: Marconistraat 3029AK ROTTERDAM (zelfde plaats als in 2016)
Tijd: verzamelen vanaf 11:00u.
Vertrek: 12:00u. Rondje Ring
Aankomst Schiedam: vanaf 12:45u. Restaurant De Beren. Maasboulevard 3, 3114HB SCHIEDAM

LET OP: Alle info over de routes etc. volgt zo snel mogelijk.
Hou facebook en de website in de gaten!

Volg de Oranje Lelijke Eend van de Crew. Deze zal de gehele route voorop rijden.
Exact 12:00 uur rijden wij gezamenlijk, maar zonder begeleiding, een rondje op de ring van Rotterdam. Maar niet zomaar een rondje! Hierbij blijven we uit de milieuzone dus volgen er geen boetes. Mits je je netjes aan de verkeersregels houdt natuurlijk. Meerdere rondjes ring is uiteraard ook mogelijk. Een langgerekt lint van mooie oude auto’s. Dat wordt vast een schitterend gezicht en veel duimen in de lucht.

Fotomoment op de Van Brienenoordbrug.
Onze fotograaf Peter Winterswijk mag tijdens het 'Rondje Ring' bij hoge uitzondering foto's maken vanuit het brugwachtershuis op de Van Brienenoordbrug. Dit levert prachtige foto's op met de stad Rotterdam op de achtergrond.
Hou wanneer je op de Ring via het Terbregseplein van de A20 naar de A16 bent gegaan de hoofdrijbaan aan (borden RING Rotterdam). Dat is iets naar links. Dus NIET de twee banen aan de rechter kant. Voor mooie scherpe foto's van je bolide is de adviessnelheid max 80 km/h plus een flinke afstand van 50 meter ten opzichte van je voorganger.

Lach en zwaai op de Van Brienenoordbrug naar links naar Peter in het brugwachtershuis, dan maakt hij een fantastische, unieke foto van jou en je auto. Na het fotomoment gewoon de A16 vervolgen. En wel blijven opletten want daarna moet je bij Knooppunt Ridderkerk de borden RING A15 volgen.

Let op: Veiligheid gaat voor alles. Voorkom filevorming of andere gevaarlijke situaties op de weg.

Schiedam
De Maasboulevard van SCHIEDAM (let op, niet die van Rotterdam) is een ideale plek om aan het einde van de rit alle klassieke auto’s, vrachtwagens, campers, brommers en motoren op te stellen en te bewonderen. Brommers en oldtimers die niet deelnemen aan het Rondje Ring, kunnen direct vanuit de Marconistraat in Rotterdam op eigen gelegenheid naar de Maasboulevard in Schiedam rijden.

De gemeente Schiedam is blij verrast met onze komst, en stelt alles wat nodig is voor een goede protest meeting gratis ter beschikking. Mede hierom willen wij de deelnemers vragen om de instructies van de verkeersregelaars van de gemeente Schiedam op te volgen om op de juiste locatie te komen. Afval a.u.b. in de door de gemeente beschikbaar gestelde kliko’s deponeren. Met dank aan de gemeente Schiedam, kunnen wij er met zijn allen een prachtig protest feest van maken.
Nu nog duimen voor mooi weer.

We komen weer positief in het nieuws dus maak je wagen, vrachtwagen, camper, motor of brommer er gereed voor. Print de protestpamflettenalvast uit, zet hem dik in de was en poets je chroom vast op. Of laat je geliefde vervoermiddel juist in de rauwe en zuivere 'ratlook' met karaktervolle roest en originele deuken. We zijn één grote kleurrijke klassiekerfamilie.

Tot ziens op 12 maart!
Stichting Rotterdamse Klassiekers
Hou facebook en deze pagina in de gaten voor updates.
 
Programma (onder voorbehoud van wijzigingen en tijden)
Wanneer Zondag 12 maart 2017
Verzamelen locatie 1 11:00 uur zie kaart Marconistraat 3029AK ROTTERDAM
Vertrek vanaf locatie 1 12:00 uur zie kaart
Rondje Ring 12:00 uur zie kaart PDF of JPG
Verzamelen locatie 2 12:45 uur zie kaart Maasboulevard, 3114HB SCHIEDAM
Einde protest meeting 17:00 uur
   
Reglementen Download hier de reglementen (102kB PDF)
Teken de petitie http://goo.gl/forms/XHcsZQizWc
Twitter mee #Milieuzone of #MZnee
Vrijwillige donatie Stichting Rotterdamse Klassiekers met een vrijwillige donatie!
Facebook - Stichting Klik hier voor facebook stichting pagina

Wil je deelnemen aan de protest meeting? Hou facebook en deze pagina in de gaten voor updates.

Deelname is volledig op eigen risico.

 

Stichting Rotterdamse Klassiekers - Rallyschild - beperkte oplage!!!
Een uniek rallyschild mag niet ontbreken op je klassieker tijdens het "Rond Ring" of op de "protest meeting". Speciaal voor 12 maart 2017 heeft SRK een beperkte oplage laten drukken die je tijdens de meeting kan kopen voor slechts €5,-. Graag met gepast geld betalen.

Door het kopen van een rallyschild laat je niet alleen zien dat je tegen de symbolische milieuzone bent, maar steun je ook de Stichting Rotterdamse Klassiekers in de strijd tegen de milieuzone in Rotterdam en de gemeentes die voornemens zijn om een milieuzone in te voeren. De verkoop van de rallyschilden zal op locatie plaatsvinden.

De opbrengsten van de Rallyschilden zullen onder andere gebruikt worden voor de kosten die gemaakt worden voor het organiseren van de acties, protesten, de website en de rechtszaak aankomende 27 maart 2017 in Rotterdam.

Wil je de Stichting Rotterdamse Klassiekers financieel steunen?
Dan kan je HIER een vrijwillige donatie overmaken via ons PayPal account.


 


Rallyschild Slechts €5,- (beperkte oplage)

 

Wil je CO2 neutraal rijden op 12 maart en je CO2 afkopen zoals grote bedrijven en gemeentes
dat ook doen?

Voor slechts € 0,20 (twinig euro cent) koop jij
voor die dag je CO2 af, en rij je de hele dag CO2 neutraal. En je ontvangt van ons een certificaat.

Verkoop zal op locatie plaatsvinden.
Graag met gepast geld betalen.

 

Download hier de regelementen

 

Locatie Rotterdam

Download hier de kaart

 

Rondje Ring 

Download hier de kaart PDF of JPG

 

Locatie Schiedam (meeting)

Download hier de kaart

 

Sticker 2017

Maak je eigen protest leus
download hier het logo in PNG of JPG

 
       
  Home PROTEST Portret. Deel 1
  Informatie Stap 1: Deel je verhaal Portret. Deel 2
  Over de Stichting Stap 2: Teken de petitie Portret. Deel 3
  Contact Stap 3: Klacht indienen Portret. Deel 4
    Stap 4: Deel de Flyers Portret. Deel 5
  STICHTING Stap 5: Auto Flyers Portret. Deel 6
  Epistel Frank Stap 6: Twitter er op los Portret. Deel 7
  Open brief aan Pex Stap 7: Volg ons op FB  
  Betoog Sjoerd aan Pex Stap 8: Vrijwillige donatie Schorem Haarsnijder & Babier
  Brief Niels aan Pex Stap 9: ACTIE 12 MAART The Amazing Stroopwafels
  Oldtimer is duurzaam    
  Brandbrief V2 MILIEUZONE ARCHIEF
  Wagenparkscan 2015 Garage Hamer Beeldbank & beeld archief (Tip!!)
  Resultaten Grafiek SBS6 HvN Save the date
  Brief aan commissie VVD op pad Kom naar de meeting
  Verslag van commissie Open Rotterdam Concours d'elegance
  Links & Rapporten Radio Rijnmond Uitslag meeting
    TV Rijnmond Uitslag puzzelrit
  Rotterdamse Klassiekers Adem in Rotterdam Verslag van 12 maart 2016
  Milieuzone Rotterdam Elsevier 3 april G4 optocht
  Milieuzone Amsterdam RTV Utrecht Verslag van 3 april G4 2016
    ZONEmagazine (Tip!!) Media aandacht 2 mei 2016
       
 

DEZE AUTO'S GAAN DE STRIJD AAN

     
Auto 1 t/m 20 Auto  81 t/m 100 Auto 161 t/m 180
Auto 21 t/m 40 Auto 101 t/m 120 Auto 181 t/m 200
Auto 41 t/m 60 Auto 121 t/m 140 Auto 201 t/m 220
Auto  61 t/m 80 Auto 141 t/m 160 Auto 221 t/m 240
     
     

Steun de Stichting Rotterdamse Klassiekers
met een vrijwillige donatie.

 

SHARE SOCIAL MEDIA

 

 


Teken de petitie !!! Klik »»hier«« en doe mee!