Stichting Rotterdamse Klassiekers

 
   
Open brief aan de heer Langenberg

Gepubliceerd: maandag 21-12-2015
Update: 22-12-15 09:52

Openbrief aan de heer Langenberg en beleidsmedewerkers
Betreft de Milieuzone.


Geachte Heer Langenberg en beleidsmedewerkers,

Met enige verwondering heb ik de berichtgeving omtrent de milieuzone gevolgd. De enige verwondering is omgeslagen in totale verwondering en een groot deel irritatie. Het grootste deel van de irritatie komt voort uit dat ik steeds meer het gevoel heb dat politici steeds meer lijken te denken dat ze boven de burgers staan. In mijn optiek zijn politici nog steeds volksvertegenwoordigers, wat zou betekenen dat ze het volk vertegenwoordigen en dus ook zouden moeten openstaan voor het dialoog en antwoorden zouden moeten geven. Deze laatste twee zaken ontbreken volledig bij de beslissingen met betrekking tot de milieuzone.

Daarnaast merk ik dat de vrije interpretatie keuze van onderzoeken rijkelijk is toegepast met betrekking tot het opstellen van de koersnota. Wanneer je strikt feitelijk kijkt naar de koersnota en bijgevoegde onderzoeken, blijkt dat er veel informatie niet is meegenomen in het opstellen van het beleid. Om hier meer duidelijkheid over te krijgen en hopend dat ik antwoorden zou krijgen ben ik op woensdag 9 december 2015 naar een informatiebijeenkomst geweest. Tijdens deze bijeenkomst waar ik vragen kon stellen ben ik aller vriendelijkst te woord gestaan. Maar moest ik helaas te horen krijgen dat alles nagevraagd moest worden en dat desbetreffende medewerker geen antwoord kon geven. Het frappante hier van was dat dit een beleidsmedewerker was die was belast met het milieuzone dossier. Doordat vele vragen onbeantwoord bleven heb ik uiteindelijk gevraagd of hij zelf geloofd dat deze maatregel gaat bijdragen, het antwoord was schokkend voor mij “hier kan ik geen uitspraak over doen”. Als je in iets geloofd geef je een volmondig JA!

Naast dat het zo is dat je op een informatiebijeenkomst blijkbaar geen antwoorden kunt krijgen nam de frustratie toe door dat je hoort een leest dat er serieus wordt nagedacht over de City Race midden in de milieuzone?! En hoort dat u; meneer Langenberg geen klachten heeft gehoord?! Wordt u dan niet bijgepraat na de informatiebijeenkomsten? Neemt u zelf de tijd niet? Ik snap dat niet en vind het behoorlijk arrogant om dit soort uitspraken te doen. Vooral als kernwaarden van uw partij onder andere vrijheid en democratie zijn!

Mijn gevoel is dat de vrijheid me ontnomen wordt en dat de beslissing ondemocratisch is. Ik was een D66-stemmer maar dit ga ik NOOIT meer van mijn leven doen! Ik heb hier spijt van, de kernwaardes waar deze partij haar kiezers lekker mee maakt zijn weg!
Daarnaast ben ik meer dan 10 jaar geleden naar Rotterdam gekomen omdat het een stad van mogelijkheden was, van innovatie van vernieuwing en van vrijheid! Op dit moment denk ik alleen maar Rotterdam wordt bekrompen en laat zien dat het haar inwoners niet meer inspireert maar dicteert.

Meneer Langenberg er zijn veel wegen die leiden naar Rome, er zijn veel manieren om een effectieve milieuzone op te zetten. Ik vraag me af of u op dit moment in de spiegel kunt kijken en zeggen dat u een goede en dan met name effectieve keuze maakt. Dan hoop ik ook dat u denkt aan een aantal mensen die op dit moment al slachtoffer zijn geworden.

Via deze brief daag ik U, uw beleidsmedewerkers en collega politici uit om een echte milieuzone te maken. Ik zelf ben Duurzaamheidsmanager en bied via deze weg vrijblijvend mijn kennis aan om mee te denken om echte keuzes te maken en Rotterdam te verduurzamen.

Ik maak hier bewust een openbrief van omdat ik heb gemerkt dat mijn eerdere brief (3 november jongslede) u niet heeft mogen bereiken, aangezien u aangeeft nog geen klachten te hebben gehoord. Dit druist eigenlijk tegen mijn principes in maar u dwingt mij hiertoe.

Ik hoop van u te vernemen en dat we gezamenlijk een dialoog aan kunnen gaan.

Met vriendelijke groet,
Sander Jongerius.

 

 

 

 

 

 
       
  Home PROTEST Portret. Deel 1
  Informatie Stap 1: Deel je verhaal Portret. Deel 2
  Links & Rapporten Stap 2: Teken de petitie Portret. Deel 3
  Contact Stap 3: Klacht indienen Portret. Deel 4
    Stap 4: Deel de Flyers Portret. Deel 5
  STICHTING Stap 5: Auto Flyers Portret. Deel 6
  Epistel Frank Stap 6: Twitter er op los Portret. Deel 7
  Open brief aan Pex Stap 7: Volg ons op FB Portret. Deel 8
  Betoog Sjoerd aan Pex Stap 8: Vrijwillige donatie Portret. Deel 9
  Brief Niels aan Pex Stap 9: 3 april G4 optocht Portret. Deel 10
  Oldtimer is duurzaam    
  Brandbrief V2 MILIEUZONE ARCHIEF
  Wagenparkscan 2015 Garage Hamer Save the date
  Resultaten Grafiek SBS6 HvN Kom naar de meeting
    VVD op pad Concours d'elegance
    Open Rotterdam Uitslag meeting
    Radio Rijnmond Verslag van 12 maart 2016
    TV Rijnmond  
  Rotterdamse Klassiekers Adem in Rotterdam  
  Milieuzone Rotterdam Elsevier  
  Milieuzone Amsterdam RTV Utrecht  
       
 

DEZE AUTO'S GAAN DE STRIJD AAN

     
Auto 1 t/m 20 Auto  81 t/m 100 Auto 161 t/m 180
Auto 21 t/m 40 Auto 101 t/m 120 Auto 181 t/m 200
Auto 41 t/m 60 Auto 121 t/m 140 Auto 201 t/m 220
Auto  61 t/m 80 Auto 141 t/m 160 Auto 221 t/m 240
     
     

Steun de Stichting Rotterdamse Klassiekers
met een vrijwillige donatie.

 
 

SHARE SOCIAL MEDIA