The Amazing Stroopwafels en de Milieuzone
 

The Amazing Stroopwafels over de milieuzone.
Datum: 18-04-2016

Wereldberoemd in Rotterdam, The Amazing Stroopwafels! Een Rotterdamse band die sinds 21 maart 1979 bestaat. De huidige leden bestaan uit Wim Kerkhof (zang, contrabas, keyboards), Rien de Bruin (gitaar, accordeon en zang) en Arie van der Graaf (elektrische gitaar, niet op de foto). The Amazing Stroopwafels werden bekend met hun vele optredens op straat, doorgaans op de Lijnbaan in Rotterdam (voor het oude Ter Meulen gebouw). Inmiddels spelen ze niet meer op de Lijnbaan (iets met vergunningen, politiek en gemeente enzo.) maar zouden dat wel weer graag willen. Oude tijden laten herleven.

Stichting Rotterdamse klassiekers sprak met Wim Kerkhof en Rien de Bruin over de milieuzone, hun eigen auto's en de vele reizen van Wim.

Stel je even voor, waar kennen wij je van?
Wim: "The Amazing Stroopwafels. Tja wat moet ik daar nu op zeggen, kijk anders maar op Wikipedia.".

We staan voor een prachtige Renault 4 op LPG, van wie is die? En wat rij je zelf?
Die mooi blauwe 'Vier' is van Erik. Die mag er niet in. Snap je dat nu? Een auto op LPG! Schoner kan niet! Ik snap d'r niks van. Wim: "zelf rij ik in een Volvo Stationwagen, het laatste model uit deze serie. Hij is van 12-11-1998 en mag gelukkig overal rijden, waar ik wil. En die Volvo staat inmiddels op dik 500.000 kilometers en is nog lang niet op. Dat is pas duurzaam! Rien: "Geen oldtimer en ook niet zo spannend. Een Renault Clio uit 2006. Handig voor alle kilometers die ik maak. Een goede auto die mij van Alkmaar naar Breda brengt, en mag ook overal rijden.

Waarom ben je tegen de milieuzone?
Wim: "Symboolpolitiek!! Pure symboolpolitiek en ik ben voorstander van mooie auto's op de weg, ook als ze al wat ouder zijn. Daar hou ik van. Ik heb thuis ook miniatuur auto's, model auto's die ik spaar. Een paar Dinky Toys en een paar grote 1:18 modellen. Waaronder een prachtige lelijke eend. Maar eerlijk, ik gruwel van de gedachte. Dit is puur autootje pesten. In Duitsland heb je ook die milieuzones. Die maken geen verschil en dat is inmiddels ook bewezen. Waarom dan toch invoeren en alleen op basis van leeftijd? Belachelijk. En dat vind ik ook van Utrecht. Het heeft niets met milieu te maken. En dan doet Rotterdam het ook? Dat is toch godgeklaagd! Ik wil toch graag met de auto overal komen, bijvoorbeeld naar de Coolsingel of naar dat feest, Rotterdam Viert De Stad. Daar moest een foto van gemaakt worden, bij de Maastunnel, met mij, op een fiets! Ik fiets niet zei ik, en ben met de auto gegaan! Rien: "Maar een klein groepje wordt gedupeerd. en je hebt geen keuze vrijheid meer. Dit is inderdaad symboolpolitiek, en voor de rest sluit ik mij geheel aan bij Wim".

Wat betekent de milieuzone voor jullie?
Rien: "Niets, alhoewel, ik rij een moderne oude Renault Clio die er gewoon in mag. En dat begrijp ik niet. De milieuzone pakt nu een belachelijk kleine groep mensen aan, dit is discriminatie."
Wim: "Mijn grijze bunker op wielen, een tank, die mag er in. Maar de Citroen CX van onze technicus, Sven Derix mag er dan weer niet in. Maar gelukkig heeft hij een nog oudere auto die er dan wel weer in mag. Een Citroen DS. Prachtige wagen. maar dat mag dan ineens weer wel.

Wat zou je tegen de wethouder willen zeggen?
Rien: "Wie bent u?"
Wim: "Lage pet op van Rotterdam, wenst ze alles goed toe. Ik woon in Vlaardingen maar kom uit Rotterdam. Nee Rotterdam is het niet meer als ze dit soort symboolpolitiek dingen doorzetten, dan ben ik blij dat ik in Vlaardingen woon".

Heb je nog wat toe te voegen?
In koor: "Ga zo door, met deze actie".
Wim: "Misschien, heel misschien komt er ineens een nummer naar boven. Over de Milieuzone. Wie weet. Maar alle gekheid op een stokje, Ik Wens Ze Alle Goeds Toe. Stichting Rotterdamse Klassiekers heel veel succes met al jullie acties. Ga zo door!!"

 

 

Links:
http://www.amazingstroopwafels.nl/
https://nl.wikipedia.org/wiki/The_Amazing_Stroopwafels 

 

 

 

 

 

 
       
  Home PROTEST Portret. Deel 1
  Informatie Stap 1: Deel je verhaal Portret. Deel 2
  Over de Stichting Stap 2: Teken de petitie Portret. Deel 3
  Contact Stap 3: Klacht indienen Portret. Deel 4
    Stap 4: Deel de Flyers Portret. Deel 5
  STICHTING Stap 5: Auto Flyers Portret. Deel 6
  Epistel Frank Stap 6: Twitter er op los Portret. Deel 7
  Open brief aan Pex Stap 7: Volg ons op FB  
  Betoog Sjoerd aan Pex Stap 8: Vrijwillige donatie Schorem Haarsnijder & Babier
  Brief Niels aan Pex   The Amazing Stroopwafels
  Oldtimer is duurzaam    
  Brandbrief V2 MILIEUZONE ARCHIEF
  Wagenparkscan 2015 Garage Hamer Save the date
  Resultaten Grafiek SBS6 HvN Kom naar de meeting
  Brief aan commissie VVD op pad Concours d'elegance
  Verslag van commissie Open Rotterdam Uitslag meeting
  Links & Rapporten Radio Rijnmond Uitslag puzzelrit
    TV Rijnmond Verslag van 12 maart 2016
  Rotterdamse Klassiekers Adem in Rotterdam 3 april G4 optocht
  Milieuzone Rotterdam Elsevier Verslag van 3 april G4 2016
  Milieuzone Amsterdam RTV Utrecht  
       
 

DEZE AUTO'S GAAN DE STRIJD AAN

     
Auto 1 t/m 20 Auto  81 t/m 100 Auto 161 t/m 180
Auto 21 t/m 40 Auto 101 t/m 120 Auto 181 t/m 200
Auto 41 t/m 60 Auto 121 t/m 140 Auto 201 t/m 220
Auto  61 t/m 80 Auto 141 t/m 160 Auto 221 t/m 240
     
     

Steun de Stichting Rotterdamse Klassiekers
met een vrijwillige donatie.

 

SHARE SOCIAL MEDIA

 

 

Teken de petitie !!! Klik »»hier«« en doe mee!