Verbijsterd over berichtgeving milieuzone
 

NIEUWE ACTIES AANGEKONDIGD TEGEN DE MILIEUZONE!
Datum: 11-11-2016

Stichting Rotterdamse Klassiekers heeft vol verbazing het persbericht van de gemeente Rotterdam gelezen. Op 1 november heeft de stichting Rotterdamse Klassiekers een brief gestuurd naar de gemeente Rotterdam met de vraag om met meetresultaten te komen op het gebied van de werking van de milieuzone.

Stichting Rotterdamse Klassiekers stuurt aan op daadwerkelijke meetresultaten en niet op een wagenparkscan. “Het is namelijk evident dat er minder oudere auto’s in Rotterdam rijden wanneer er boetes worden uitgedeeld“. Zegt de voorzitter van Stichting Rotterdamse Klassiekers. “Dit zegt niets over een toe of afname van de luchtkwaliteit.”
TNO (Arjan Eijk) heeft in een persoonlijk gesprek met de Stichting en de gemeente Rotterdam aangegeven dat berekening van de Stichting Rotterdamse klassiekers mogelijk zouden kloppen met betrekking tot de reductie van NO2 en PM10. De notulen die goed bevonden zijn door alle partijen zijn op te vragen bij Stichting Rotterdamse Klassiekers.Algemene Bezwaarschriften Commissie
De cijfers van TNO en die van de Stichting, zijn onderschreven door de Algemene Bezwaarschriften Commissie (ABC) die deze zaak heeft behandeld. De uitspraken van de ABC heeft de D66 Rotterdam naast zich neergelegd. Stichting Rotterdamse Klassiekers is in het gelijk gesteld door de commissie.

De Stichting Rotterdamse Klassiekers is zeker niet tegen het verbeteren van de luchtkwaliteit maar wel tegen “symbolische maatregelen” die een zeer kleine groep treft en die niet zorgt voor een verbetering van de luchtkwaliteit. Op dit moment wordt minder dan 1.4% van het wegverkeer geweerd in de gemeente Rotterdam.

Op de website van luchtmeetnet.nl kan je zien dat 2016 ten opzichte van 2015 een veel slechter jaar is met betrekking tot de uitstoot van zowel PM10 als NO2, dit heeft verschillende oorzaken. Op dit moment vinden wij dat wethouder Langenberg van D66 Rotterdam wederom het college en de burgers foutief en onvolledig informeert. Hij heeft namelijk niet DCMR en TNO laten meten maar heeft ze auto’s laten tellen.

Stichting Rotterdamse Klassiekers vindt het zeer kwalijk dat de een partij als D66 dit doet en zullen alle overige partijen in de Rotterdamse raad en in het college oproepen om deze cijfers te laten verduidelijken en goed te laten onderbouwen aan de hand van daadwerkelijke luchtkwaliteit metingen. Mocht de wethouder dit niet kunnen doen dan zal de Stichting rectificatie van de wethouder eisen . Wanneer dit ook niet gedaan wordt verwacht de Stichting een motie van wantrouwen.

Aangezien de wethouder (een volksvertegenwoordiger) niet antwoord op vragen van burgers maar wel onwaarheden in de pers verspreid zal Stichting Rotterdamse Klassiekers wederom acties gaan voeren. De eerste geplande actie is 12 maart 2017. Dit omdat de meeste young- en oldtimers de wintermaanden niet rijden. Stichting Rotterdamse Klassiekers beraad zich op nog meer acties. Aangekondigd en onaangekondigd.

 

 

 

 

 

 

  Artikel Auto Motor Klassiek No11 Oktober 2016 (Downloaden)
   
 
  Brief Milieuzone Wethouder Langenberg 25 oktober 2016-SRK
   
 
  PERSBERICHT STICHTING ROTTERDAMSE KLASSIEKERS 11-11-2016 (downloaden)
   
   
 
       
  Home PROTEST Portret. Deel 1
  Informatie Stap 1: Deel je verhaal Portret. Deel 2
  Over de Stichting Stap 2: Teken de petitie Portret. Deel 3
  Contact Stap 3: Klacht indienen Portret. Deel 4
    Stap 4: Deel de Flyers Portret. Deel 5
  STICHTING Stap 5: Auto Flyers Portret. Deel 6
  Epistel Frank Stap 6: Twitter er op los Portret. Deel 7
  Open brief aan Pex Stap 7: Volg ons op FB  
  Betoog Sjoerd aan Pex Stap 8: Vrijwillige donatie Schorem Haarsnijder & Babier
  Brief Niels aan Pex   The Amazing Stroopwafels
  Oldtimer is duurzaam MILIEUZONE  
  Brandbrief V2 Garage Hamer ARCHIEF
  Wagenparkscan 2015 SBS6 HvN Save the date
  Resultaten Grafiek VVD op pad Kom naar de meeting
  Brief aan commissie Open Rotterdam Concours d'elegance
  Verslag van commissie Radio Rijnmond Uitslag meeting
  Links & Rapporten TV Rijnmond Uitslag puzzelrit
    Adem in Rotterdam Verslag van 12 maart 2016
  Rotterdamse Klassiekers Elsevier 3 april G4 optocht
  Milieuzone Rotterdam RTV Utrecht Verslag van 3 april G4 2016
  Milieuzone Amsterdam ZONEmagazine (Tip!!) Media aandacht 2 mei 2016
       
 

DEZE AUTO'S GAAN DE STRIJD AAN

     
Auto 1 t/m 20 Auto  81 t/m 100 Auto 161 t/m 180
Auto 21 t/m 40 Auto 101 t/m 120 Auto 181 t/m 200
Auto 41 t/m 60 Auto 121 t/m 140 Auto 201 t/m 220
Auto  61 t/m 80 Auto 141 t/m 160 Auto 221 t/m 240
     
     

Steun de Stichting Rotterdamse Klassiekers
met een vrijwillige donatie.

 

SHARE SOCIAL MEDIA

 

 


Teken de petitie !!! Klik »»hier«« en doe mee!