Waarom een elektrische radiator kopen?

De beste manieren om uw woning warm te houden? Mensen zoeken al eeuwenlang naar nieuwe mogelijkheden op dit gebied. Denk bijvoorbeeld aan de klassieke radiator in elke woonruimte, een gaskachel of vloerverwarming. Maar u kunt uw huis ook verwarmen met een elektrische radiator. Deze werkt, zoals de naam al aangeeft, op basis van elektriciteit. De temperatuur stelt u eenvoudig in per woonruimte, zo kunt u flink besparen op de jaarlijkse stookkosten. Daarnaast zijn er nog een aantal andere voordelen die het zeer de moeite waard maken om een elektrische radiator te kopen.

Voordelig en veilig voor u en uw gezin

Wanneer u een elektrische radiator gaat kopen, heeft u deze keuze uit verschillende modellen. Naast de ‘gewone’ elektrische radiator, kunt u ook overwegen om een mobiele elektrische radiator aan te schaffen. Deze verplaatst u eenvoudig van de ene naar de andere ruimte in uw woning. 

Er bestaan ook intelligente radiatoren. Deze stoppen met verwarmen wanneer er sprake is van een sterke temperatuurdaling door bijvoorbeeld een open raam. Welke elektrische radiator uw voorkeur ook heeft, ze hebben allemaal onderstaande voordelen gemeen:

  • Geschikt voor iedere woonruimte

Of het nou gaat om uw woonkamer, de hal of de badkamer: een elektrische radiator kan eenvoudig geplaatst worden in elke ruimte. Deze radiator is voorzien van voldoende capaciteit om ook grotere ruimtes te verwarmen.

  • Enorme besparing

Zowel de installatie- als verbruikskosten van een elektrische radiator zijn lager dan bij een centrale verwarming op aardgas. Zoals eerder aangegeven kunt u de temperatuur van deze radiator instellen per woonruimte. Ook is het mogelijk om de elektrische radiator uit te schakelen in de ruimtes waar u op dat moment geen verwarming nodig heeft. Zo krijgt u meer grip uw stookkosten. Daarnaast gaat een elektrische radiator een flink aantal jaren mee, waardoor u bespaart op eventuele vervangingskosten.

  • Veiligheid voorop

Aangezien er geen gasleidingen worden gebruikt, is de elektrische radiator erg veilig in gebruik. De apparatuur bevat geen buizen, waardoor kans op lekkage niet aan de orde is. Dit is zeker prettig wanneer u een huishouden heeft met kleine kinderen en huisdieren.

  • Eenvoudige montage

Leidingen verleggen en de meterkast verbouwen is niet nodig. Een elektrische radiator werkt namelijk zonder cv-ketel, waardoor de specialist de elektrische verwarming eenvoudig kan monteren in de gewenste ruimtes.

  • Extra warmte

Heeft u al verschillende radiatoren in uw woning, maar blijft het in de wintermaanden toch iets te koud? Een elektrische radiator kopen is dan de ideale oplossing, omdat deze ook kan dienen als bijverwarming.